Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Facebook tanca ara el perfil de la Plataforma per la Llengua

La xarxa social Facebook fa i desfà a plaer amb els perfils, grups i pàgines que acull. Si fa quinze dies va tancar el perfil de l’Aplec per la Independència, ara ha tancat l’usuari que la Plataforma per la Llengua portava utilitzant des de feia gairebé dos anys, i també algunes planes corresponents a grups o campanyes que havia creat recentment, com la de Volem Crispetes. L’entitat s’ha posat en contacte amb la direcció de Facebook, sense obtenir-ne cap resposta. Mentrestant, també ha obert una nova pàgina, on espera anar-hi aplegant els gairebé 10.000 contactes que rebien regularment informació sobre les seves activitats.

Redacció
Redacció 01/10/2010

L’entitat afirma: ‘Lamentem aquest fet incomprensible i també la manca de resposta de Facebook davant les nostres peticions del perquè d’aquest tancament injustificat’. Així mateix, també ‘considerem que el gran volum d’usuaris que utilitzen les diferents xarxes socials les fan una eina bàsica per estendre l’ús del català de manera transversal en tots els àmbits de la societat i arreu del territori de parla catalana’.

La Plataforma, a més, també ha endegat una campanya a través d’altres xarxes socials, com Twitter, amb l’objectiu d’intentar recompondre la comunitat virtual que tenia abans de la decisió de Facebook.

Relacionats