Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Estudiar català al món

Sovint se’ns acusa als independentistes de ser massa ideològics i menystenir la vessant pràctica. Avui, doncs, aportem dades simbòliques, concretament al voltant de l’ensenyament universitari, que demostren perquè ens cal […]

Redacció
Redacció 17/01/2008

Sovint se’ns acusa als independentistes de ser massa ideològics i menystenir la vessant pràctica. Avui, doncs, aportem dades simbòliques, concretament al voltant de l’ensenyament universitari, que demostren perquè ens cal ser independents.

La independència és un imperatiu quan, per exemple, és possible estudiar català a 147 universitats d’arreu del món (26 a Alemanya, 23 al Regne Unit o 19 als Estats Units, sense anar més lluny) i en canvi només es pot estudiar la nostra llengua a 11 universitats espanyoles.

Només 11 són els centres universitaris de l’Estat espanyol que, tot i acceptar i defensar que el català és una de les llengües de l’Estat, permeten als seus alumnes aprendre la nostra llengua. Amb aquestes dades tan llastimoses no ens sorprèn que Espanya creï veritables talibans de la llengua espanyola, com aquell estudiant de Salamanca que increpava a Carod-Rovira al ‘Tengo una pregunta para usted’.

Vista l’estadística, la independència no és una necessitat, és una obligació. Fugir d’aquest Estat espanyol que ens ignora per abraçar una Unió Europea on, de ben segur -les dades ho demostren-, molta més gent serà capaç d’anomenar-nos ‘Josep Lluís’.