Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Estudiants contraris a Bolonya aturen classes a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB

Diversos estudiants contraris al Pla Bolonya han protagonitzat aquest dilluns l’aturada de diverses classes de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a mesura de protesta contra aquest projecte educatiu d’àmbit europeu. Els estudiants han destacat que 12 classes s’han unit a les reivindicacions, un fet que ha estat desmentit pel degà de la facultat, Josep Maria Sanauja, que ha contestat que només una classe s’ha unit a la vaga.

Els estudiants que protesten ja han avisat que continuaran amb les mobilitzacions ‘fins que la direcció de la UAB no vulgui debatre’ les seves tres reivindicacions: ‘la retirada dels expedients i imputacions als estudiants que es van manifestar contra el pla, la celebració d’un referèndum vinculant i que la UAB reconegui el seu dèficit pressupostari i la impossibilitat d’aplicar el projecte de Bolonya’.

Redacció
Redacció 18/11/2008

Una de les portaveus dels estudiants, Gemma Amorós, ha explicat que durant el matí de dilluns només s’han fet dues classes a la facultat i que a la resta ‘s’hi han fet debats amb professors, alumnes i gent de l’assemblea que promou aquesta ocupació’. Els protestants han centrat les seves accions en explicar ‘què és Bolonya i com afectarà a tots els estudiants’. Pel que fa a les reaccions a les seves mobilitzacions, Amorós ha reconegut que ‘hi ha hagut de tot’, però també ha destacat que ‘la majoria de la gent’ s’ha unit al debat.

Amorós, d’altra banda, ha volgut deixar clar que no volen que no es faci classe, sinó ‘fomentar el debat, que la gent participi i que diguin si estan a favor del Pla de Bolonya’.

Per la seva banda, Sanauja ha criticat les mobilitzacions que s’han viscut aquest dilluns. En declaracions a l’ACN, ha destacat que ‘hi ha hagut força discussió perquè qui ha de decidir si es fa classe és el professor, d’acord amb els alumnes. El que ha passat és que a moltes classes s’ha fet classe i en moltes altres hi havia poca gent perquè ja havien previst que hi hauria actes així i no han vingut o han marxat’.

Finalment, i pel que fa a les demandes dels estudiants, Sanauja ha destacat que ‘són les típiques contra Bolonya i que cada any es repeteixen’, alhora que ha avisat que ‘és un procés imparable’.