Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

La intervenció d’Esquerra al Congrés pel cas Núria Pòrtulas (vídeo)

|

- Publicitat -

Aquesta tarda la diputada per Girona Laia Cañigueral ha dut el cas de Núria Pòrtulas al Congrés dels Diputats per preguntar en sessió de control al ministre espanyol de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre la veïna de Sarrià de Ter. La pregunta que es va presentat dijous passat és: ‘¿Qué opinión le merece al Gobierno español la situación de la ciudadana de Sarrià de Ter (Girona) Núria Pòrtulas, en prisión provisional desde febrero de 2007 en la cárcel de Soto del Real después de la aplicación de la ley antiterrorista?’.

Publicitat

La intervenció de Cañigueral ha traslladat la preocupació d’Esquerra per l’estat del cas de la noia de Sarrià de Ter i ha denunciat el que Esquerra considera que és un cas desproporcionat. La intervenció de la diputada de les JERC a Madrid segueix el que ja indicava la moció presentada el passat mes de març pel grup municipal d’Esquerra a Girona.

El grup municipal d’Esquerra al ple de Girona va denunciar ‘la manca d’informació que ha tingut la família i la situació d’aïllament en què ha viscut la Núria els primers dies de la seva detenció’. També va explicitar el suport del consistori gironí a la família de la detinguda. ‘Exigir el respecte per la presumpció d’innocència’ i va demanar que posin ‘final a la situació de presó provisional’. També van exigir la ‘derogació de la Llei antiterrorista i de l’Audiència Nacional espanyola’ i ‘fer arribar aquesta moció al Ministeri de Justícia, al Ministeri d’Interior, a la Fiscalia General de l’Estat, a l’Audiència Nacional, a la Conselleria d’Interior, a la Família Pòrtulas Oliveras i a l’advocat de Núria Pòrtulas’.

El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, va decretar presó provisional per a Núria Pòrtulas, de 23 anys, el 9 de febrer passat, pocs dies després de la seva detenció, a Sarrià de Ter (Gironès), acusada de pertinença i/o col·laboració amb banda armada. El jutge va tenir en compte la seva relació amb Juan Antonio Surroche, pendent d’extradició a Itàlia per accions anarquistes, i la troballa d’una llibreta amb direccions d’institucions públiques que, segons fonts de l’Audiència, el magistrat considera possibles ‘objectius’. Fonts de l’Audiència Nacional apunten que s’acusa la jove de pertinença a una organització terrorista anarquista, tot i que la mateixa fiscalia desconeix el nom d’aquest col·lectiu.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió