Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

ICV i Esquerra demanen la compareixença del ministre Solbes al Congrés dels Diputats

Esquerra i ICV sol·licitaran conjuntament en la propera reunió de la Diputació Permanent del Congrés que s’ha de celebrar el 28 d’agost, la compareixença immediata del ministre Solbes davant la Comissió d’Economia i Hisenda, per tal que faci públiques les xifres que té previstes el govern espanyol per invertir a Catalunya en infraestructures, en compliment del que estableix la disposició addicional tercera de l’Estatut. Aquests dies, la inversió real a Catalunya ha copat els mitjans, ja que les dades “oficials” que esgrimeix Madrid contrasten amb la inversió real a Catalunya denunciada per la Cambra de Contractistes.

Redacció
Redacció 20/08/2007

El portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, recorda que Esquerra ja va denunciar les contradiccions entre el ministre Solbes i el president Zapatero, ja que “Solbes va manifestar una orientació de les inversions a Catalunya que no es corresponen amb les que va publicitar el president del govern espanyol durant la seva visita a Catalunya”. I ha afegit: “Les partides de què va parlar Zapatero, a què responen?”

En relació a la petició de Mariano Rajoy de demanar al president Zapatero que comparegui al Congrés per debatre sobre les infraestructures de Catalunya, Tardà ha assegurat que “Esquerra no farà el joc al PP” i no donarà suport a la proposta dels populars, “perquè el que menys interessa al PP són les inversions que obliguen l’Estatut”.

“Amb la mateixa responsabilitat”, ha dit, “Esquerra exigeix que el PSOE no es negui, no voti en contra, de la compareixença de Solbes”. Per Tardà, “Solbes ha de comparèixer de forma immediata”. El portaveu independentista ha assegurat que “és súmament important poder discutir en seu parlamentària amb el ministre Solbes, que és qui talla el bacallà, les xifres que s’han d’invertir l’any que ve a Catalunya.”