Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Esquerra consultarà a les bases la seva postura sobre el finançament

|

- Publicitat -

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que parla en nom de la direcció del partit i que donaran compte d’aquesta determinació (sotmetre el tema de finançament a consulta entre la militància) al Consell Nacional. La direcció del partit ha canviat d’opinió en aquest aspecte, ja que s’havia manifestat contrària a abordar la conveniència de fer un referèndum intern aquest cap de setmana en el Consell pensat per proclamar a Oriol Junqueras com a candidat de la formació a les properes eleccions europees.

Ridao ha admès que hi ha hagut alguns avenços, ‘modestíssims’, però ha afegit que no es garanteixen qüestions fonamentals com el principi d’ordinalitat. Ridao ha apuntat que si no hi ha un acord l’única alternativa possible és quedar-ne desvinculat i negociar bilateralment. ‘Altra cosa és si el govern estatal està disposat a tirar endavant un model de finançament sense Catalunya’ ha dit i ha assegurat que si té la temptació o comet la temeritat de convocar un consell per forçar un acord, no quedarà més alternativa que quedar-ne al marge. Ridao ha criticat el fet que al Govern espanyol ‘se li veu el llautó’ amb la seva estratègia de negociació que ha dit que consisteix en posar-hi pressa, fer el discurs recurrent que no hi ha diners amb l’excusa de la crisi i l’interès de Solbes i Zapatero per enfrontar comunitats autònomes.

Publicitat

ERC ja va consultar a les seves bases quina havia de ser la posició del partit en el referèndum sobre el nou Estatut d’autonomia de Catalunya. En aquella ocasió, el posicionament de les bases va obligar a canviar de parer la direcció del partit i tot plegat va acabar amb la sortida dels republicans de l’executiu català..

Publicitat

Opinió

Minut a Minut