Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Espanya no acompleix

El festival d’Eurovisió és un concurs completament amanyat i ple de corrupció alhora de fer el recompte de vots. Ja sabem que aquesta anterior afirmació és com si ara descobríssim […]

Redacció
Redacció 26/05/2008

El festival d’Eurovisió és un concurs completament amanyat i ple de corrupció alhora de fer el recompte de vots. Ja sabem que aquesta anterior afirmació és com si ara descobríssim la sopa d’all. Però com sempre, directe!cat va més enllà. I avui us volem explicar un fet important que ha succeït enguany a Eurovisió.

Com hom sap, Andorra es va presentar a les semifinals del concurs de cançons europeu. La cantant era la Gisela i aquí teniu el vídeo de la seva actuació amb la cançó “Casanova”, tota en anglès i amb només una minsa i ridícula frase de 4 paraules al final del tema en català. Com sabeu, Andorra no va passar a la final, segurament per culpa dels encarregats de vestuari (no farem més comentaris).

La qüestió és que hi va haver un pacte. Andorra va obtenir 22 punts provinents de: Espanya (12), Israel (4), i Irlanda, Eslovènia, Estònia i Polònia. Ara entenem, doncs, perquè Andorra va donar 12 punts a Espanya. Estava tot amanyat. De totes maneres hem de fer una menció especial al presentador andorrà que va oferir unes frases en català tan a l’inici de la connexió com al final.

Així doncs, Chikiliquatre va obtenir els 12 punts del Principat gràcies a un pacte previ. El més trist de tot és que, com sempre, Espanya no acompleix: dos gestos que considerem importants a remarcar: el primer és que TVE tot i tenir els drets d’emissió de les semifinals on Andorra actuava, la TV pública va passar olímpicament de tot i va emetre la gala pel segon canal. Tampoc, Uribarri va comentar res sobre les paraules en català de l’andorrà.

Res… queda clar que amb els espanyols pocs pactes es poden fer. Nosaltres ens quedem amb el nostre Chikiliquatre casolà. Aquest no ha anat a Eurovisió però ha tingut molt més èxit. Us deixem amb en Putxi Putxi!