Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Escriptors internacionals situen les seves darreres novel·les a Catalunya

|

- Publicitat -

Noah Gordon, el veterà i conegut escriptor nordamericà, autor d’El Metge, El Rabí o L’últim jueu, ha situat la seva última novel·la al món vinícola català del segle XIX, concretament a una família de Sitges dedicada al món dels vins. La novel·la es titula provisionalment La bodega i sortirà a la venda durant la tardor.

Publicitat

Gordon està molt unit al nostre territori, ja que hi viu un fill seu que va enamorar-se de la nostra terra arran de visitar-la acompanyant el seu pare, l’escriptor, durant una Diada de Sant Jordi. De fet, la documentació del llibre és rigorosa, i explica, per exemple, el fet casteller als milions de lectors que té Gordon arreu del planeta.

Del Garraf al Pallars

Per la seva banda, l’escriptor irlandès Colm Tóibín ha publicat la seva última novel·la, Un llarg hivern (La Campana), que retrata la història d’una família del Pallars, un poble del Pirineu, on dos germans i el seu pare viuen commocionats per la desaparició de la seva mare a la muntanya.

Tóibín ha explicat, durant la presentació del llibre a Barcelona, que la novel·la relata els fets que va viure dia a dia durant l’hivern de fa tres anys al Pallars, on té una residència des de fa un parell d’anys.

Tóibín ha destacat els paral·lelismes que hi ha entre Irlanda i Catalunya, i en concret entre Dublín i Barcelona, que són grans ciutats, capitals de nació però no d’estat. “Són societats bilingües, nacionalistes i que busquen la seva pròpia identitat”, ha afegit.

L’irlandès ha assegurat que Un llarg hivern “no és un conte autobiogràfic, però és el que ha passat durant l’hivern de fa tres anys en el Pallars”. Tot i això, ha reconegut que “quan escrius sempre busques inconscientment una metàfora” i el llibre “pot semblar un conte moral”.

Dues bones notícies per al país, ja que lectors d’arreu del món viatjaran a Catalunya, ni que sigui metafòricament parlant, i coneixeran una mica més el nostre país i les nostres tradicions.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió