Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’Estat espanyol només traspassarà el 15% dels permisos de treball per a estrangers

Aquest migdia, el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura i la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, han signat l’acord perquè Catalunya concedeixi el permís inicial de treball als immigrants, en el marc de la reunió de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat. Sobre aquesta qüestió s’ha pronunciat aquesta setmana la sotsdelegada del govern a Barcelona, Monsterrat Garcia, que va anunciar que el Govern espanyol tan sols transferirà a la Generalitat el 15% dels permisos. Així el Govern català únicament assumirà aquells permisos en què l’empresari ofereix un lloc de treball. La resta de permisos laborals, i també els relacionats amb la residència, els reagrupaments o els antecedents policials, seguiran en mans de l’Estat espanyol.

Redacció
Redacció 12/02/2009

La resposta la donarà la Generalitat, amb el permís de treball i residència signada per les dues administracions. La Generalitat aprofitarà la seva xarxa d’Oficines de Treball per donar aquest servei.

En aquesta trobada també s’ha acordat el traspàs de mitjans econòmics als serveis d’Administració de Justícia amb una dotació econòmica de sis milions i mig d’euros per finançar els nous 16 jutjats com els de Gavà, Terrassa o Reus.

La reunió d’avui arriba sis mesos després de l’anterior. És per això que Saura es va comprometre a exposar el descontent dels partits catalans i a no acceptar l’obertura de noves ponències abans que s’acordi un calendari per tancar les qüestions pendents. De fet, Zapatero va comprometre’s a transferir les Rodalies de RENFE al gener de 2008.