Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Es preveu una tornada de les vacances “esglaonada”, amb 504 agents de Trànsit per controlar la xarxa viària

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que es preveu una ‘operació tornada’ de les vacances d’estiu de forma ‘esglaonada’ i que la gent ‘té nou dies per tornar’. Tot i això, es facilitarà aquest cap de setmana la circulació a l’AP-7 a la zona del Vendrell, amb un tercer carril, i es destinaran 504 agents de Trànsit dels Mossos d’Esquadra per controlar la xarxa viària i evitar que hi hagi incidents. Davant de situacions com els col·lapses a l’autopista de principis de mes en ‘l’operació sortida’, on es van haver d’obrir els peatges, Carod-Rovira ha assegurat que en principi ‘no es preveu que pugui tornar a passar’ encara que ha assegurat que ‘davant de situacions excepcionals s’aplicaran mesures excepcionals’.

Redacció
Redacció 24/08/2007

El vicepresident del Govern ha anunciat les mesures de Trànsit que s’aplicaran a partir d’aquest dissabte després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, José Montilla, i els consellers Joan Saura, Joaquim Nadal i Antoni Castells. En aquesta trobada s’ha parlat sobretot de la problemàtica de les infraestructures a Catalunya, l’apagada elèctrica de fa un mes a Barcelona i les seves conseqüències i de l’operació ‘tornada’ després de les vacances d’estiu que comença aquesta tarda i es preveu que duri fins el primer cap de setmana de setembre.

En aquesta trobada s’ha destacat que la tornada es preveu ‘esglaonada’ en nou dies tot i que a partir de dissabte es començaran a aplicar mesures a la zona del Vendrell. El vicepresident ha remarcat que en algun moment poden produir-se ‘les retencions pròpies de cap de setmana d’estiu’ i per això ha demanat ‘prudència’ als conductors per no continuar amb un increment de la mortalitat a la carretera que ha qualificat de ‘desmesurada’.

El Servei Català de Trànsit preveu que l’operació retorn d’estiu comenci aquest cap de setmana del 24, 25 i 26 d’agost, i finalitzi el pròxim, el 31 d’agost i l’1 i el 2 de setembre, encara que Carod-Rovira ha assegurat que aquest divendres es preveu la sortida de vehicles des de Barcelona cap a destinacions de la costa. En aquest sentit ha assegurat que es posaran carrils addicionals en diferents vies i que en les pròximes setmanes començaran les obres de l’AP-7 per posar un tercer carril en el tram entre el Vendrell i Tarragona que tindran un cost de 500 milions d’euros.

En l’operació ‘tornada’ Trànsit insisteix que uns 800.000 vehicles, uns 350.000 per al primer cap de setmana i uns 450.000 per al segon, es desplaçaran per Catalunya, tot i que des de la festivitat de l’Assumpció, el 15 d’agost passat, hi ha hagut retorns parcials de vehicles. Les vies on es preveu un volum de trànsit més important són l’AP-7, en tot el seu recorregut; la N-340, a Tarragona, i la C-35, a Vidreres on la realització d’unes obres impedeix habilitar les mesures especials habituals.

A partir d’aquest divendres, es preveuen retencions a la tarda i dissabte al matí de sortida. El retorn diumenge afectarà, especialment, l’autopista AP-7 en el tram comprès entre la Jonquera i Maçanet de la Selva i Tarragona i el Vendrell. Per això es posaran carrils addicionals a partir de dissabte a el Vendrell, i diumenge a la C-31 a Calonge, C-65 a la variant de Cassà de la Selva, i a la AP-7 a Vilafranca del Penedès-peatge de Martorell i Hostalric-peatge de la Roca.

Respecte al pròxim cap de setmana, del 31 d’agost i 1 i 2 de setembre, està previst un flux de trànsit més elevat del retorn. Les retencions més importants es produiran dissabte al matí de sortida i el retorn es concentrarà, sobretot, diumenge a la tarda. La mobilitat més important es produirà a l’àrea metropolitana de Barcelona, principal centre de destinació de la majoria de vehicles. Les mesures especials amb carrils addicionals seran similars a aquest primer cap de setmana, a més de sumar el tram del peatge de Martorell al Papiol de l’AP-7, la C-32 entre Garraf i l’Hospitalet de Llobregat i Arenys de Mar i el peatge de Vilassar, i l’AP-2 entre el Papiol i Molins de Rei.