Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

ERC supera per primer cop BComú en intenció de vot a Barcelona

Redacció | ERC supera per primer cop BComú en intenció de vot a Barcelona per dues dècimes, segons el baròmetre municipal del mes de desembre. Els republicans registren un 16,5% d'intenció si hi hagués eleccions municipals ara, amb un increment de dos punts respecte a l'enquesta de fa sis mesos. 

Redacció
Redacció 04/01/2018
Els comuns també pugen, però no tant, i es queden amb un 16,3 (15,7% al juny). El PSC guanya suports i se situa com a tercera força amb un 9,3% (3,3 punts més), seguit de Cs, que passa del 5,9 de l'anterior baròmetre al 6,4% d'intenció de vot al desembre.

El PDeCAT quedaria com a cinquena força, baixant una dècima des de juny fins al 5,8; la CUP està per darrere amb el 3,6% (+1,2 punts), i el PP seria últim amb l'1% (dues dècimes menys).

Intenció de vot a Barcelona / Baròmetre municipal

Valoració dels líders polítics
 
Pel que fa a la valoració i grau de coneixement dels líders polítics municipals, Ada Colau, és la més valorada i aprova amb un 5,3. Tanmateix aprova el líder republicà, Alfred Bosch que obté una puntuació de 5,2. L'exalcalde Xavier Trias obté un 4,9 seguit del socialista Jaume Collboni (4,3) i la cupaire Maria José Lecha (4,6). En les últimes posicions estan Carina Mejías de C's que obté una nota de 3,1 i Alberto Fernández Díaz amb un 2,1.
 
Segons el baròmetre municipal els tres líders polítics més coneguts per la població de Barcelona són Ada Colau, Xavier Trias i Alberto Fernandez Díaz. I els que menys Carina Mejías i Maria José Lecha.


Valoració i coneixement dels líders polítics / Baròmetre municipal

Problemes més greus a Barcelona
 
Un 11,3% creu que l'encaix de Catalunya a Espanya és el problema més important a la ciutat de Barcelona, seguit dels aspectes polítics amb un 9.6%. En tercer lloc, els barcelonins els preocupa la contaminació i el medi ambient (9%) i l'atur i condicions de treball (7,3%). El problema del turisme cau del primer lloc al baròmetre del juny fins al cinquè amb un 7,1%.

La situació política actual marca els resultats de l'últim baròmetre municipal. Per això, l'Ajuntament va decidir fer preguntes específiques. En aquest sentit, el 80,5% dels barcelonins rebutja l'empresonament de líders polítics i socials i el 74,9% es mostra contrari a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. També revela que el 62% dels enquestats censura la Declaració Unilateral d'Independència i el 58,7 creu que calia convocar les eleccions del 21-D.


Problema més greu a Barcelona / Baròmetre municipal