Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

ERC lamenta el tancament de Yamaha que veu de ‘caràcter polític i arbitrari’

El diputat d’ERC Oriol Amorós ha afirmat aquest dilluns que el tancament de la fàbrica de Yamaha de Palau-Solità i Plegamans té ‘un caràcter polític i arbitrari’ perquè considera que la productivitat ‘està clara si s’analitzen les xifres de resultats i de costos, i juguen a favor que la producció continuï a Catalunya’. Amorós ha acusat la conselleria d’Empresa i Ocupació de tenir una reacció ‘plena de badades’ i ha demanat al conseller Mena que rectifiqui. Amorós ha fet aquestes declaracions després de la reunió entre una delegació d’ERC amb representants dels comitè de la fàbrica de Yamaha de Palau-Solità i Plegamans.

Redacció
Redacció 01/02/2011

Amorós ha criticat la directora general d’Ocupació per haver treballat anteriorment a una empresa dedicada a la preparació d’acomiadaments i deslocalitzacions. ‘Pot ser legal però no ètic; no ens sembla èticament compatible haver col·laborat amb els que tanquen indústries en contra dels treballadors i després tenir una feina que és just el contrari’, ha comentat.

El diputat republicà ha alertat que el ministre de Treball francès és l’alcalde del municipi on es vol traslladar la producció de la planta de Palau-Solità i Plegamans. Per aquest motiu, ha demanat al Govern que ‘faci tot el possible’ per garantir la continuïtat de Yamaha a Catalunya i que si és necessari una delegació es desplaci al Japó per convèncer els directius de la multinacional perquè reconsiderin la seva decisió.