Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

ERC adverteix Zapatero que Catalunya deixarà de ser ‘la mamella d’Espanya’ si li limita el deute

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha advertit José Luis Rodríguez Zapatero que Catalunya deixarà de ser ‘la mamella d’Espanya’ si li limitat el deute. Ridao ho ha dit durant una visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei en què ha remarcat que si el president de l’executiu espanyol vol controlar el deute català haurà de comprometre’s a limitar també l’aportació a la solidaritat que fa aquest territori. Ridao ha acusat Zapatero d’actuar com un ‘bomber piròman’ perquè diu que està disposat a arreglar el tema del finançament de Catalunya quan ‘ell és l’autentica causa del problema’ i ha demanat a Artur Mas que recuperi ‘el concert econòmic del calaix’.

Redacció
Redacció 05/02/2011

Ridao ha carregat contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per voler limitar la capacitat de gastar de Catalunya. Segons Ridao, aquesta decisió està ‘induïda’ per la cancellera alemanya, Angela Merkel. ‘El que Zapatero no li ha dit a Merkel és que Catalunya és a Espanya el que Alemanya és a Europa, l’autentica mamella de la qual xucla tothom’, ha comentat el secretari general.

En aquest sentit, Ridao ha advertit que Catalunya només restringiria la seva capacitat de gastar i de generar dèficit si el Zapatero es comprometés a limitar l’aportació a la solidaritat que realitza Catalunya. ‘A Alemanya aporten el 4% del PIB com a màxim’, ha explicat Ridao, que s’ha mostrat convençut que aquesta fórmula podria funcionar.

Ridao ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, on també ha acusat el president espanyol d’actuar com un ‘bomber piròman’ per dir que està disposat a arreglar el tema del finançament de Catalunya quan ‘ell és l’autèntica causa del subfinançament, el dèficit fiscal de 10.000 MEUR, el deute històric de la sanitat, unes infraestructures paupèrrimes i l’incompliment de l’addicional tercera de l’Estatut’.

El secretari general d’ERC considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d’aprofitar la trobada que mantindrà el proper dilluns amb el cap de l’executiu espanyol per plantejar-li un nou model de finançament i ‘recuperar del calaix el concert econòmic’.