Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Entrepà de socialistes

La polèmica d’aquests dies amb la pancarta del 10J ha evidenciat que el PSC s’hi juga molt aquest dissabte, ja que una marxa multitudinària plena d’estelades podria evidenciar, d’una manera […]

Redacció
Redacció 09/07/2010

La polèmica d’aquests dies amb la pancarta del 10J ha evidenciat que el PSC s’hi juga molt aquest dissabte, ja que una marxa multitudinària plena d’estelades podria evidenciar, d’una manera ben gràfica, que després de la retallada el país s’ha abocat a l’independentisme.

Davant d’aquests temors, des del carrer Nicaragua es va voler evitar qualsevol contacte de Montilla amb una pancarta que, segons ells, destil·la dret a decidir per totes bandes. D’aquí el sidral d’aquests darrers dies, que s’ha tancat amb una solució salomònica feta a mida pel PSC.

Sigui com sigui, després dels presidents, la senyera i el lema hi haurà els diversos partits polítics en blocs, on com és habitual, desfilaran units els simpatitzants de cada formació.

L’ordre de la marxa serà el següent: Després de les entitats convocants desfilarà CiU, tot seguit el PSC, després ERC, ICV i la resta de formacions. Segons aquesta disposició, el PSC quedarà entre les dues formacions sobiranistes del país, CiU i ERC. En aquest sentit, la imatge de les banderes roges socialistes enmig del mar d’estelades que seran les comitives de CiU i ERC acabarà essent un entrepà socialista entre un clam independentista.

Zaragoza i companyia han evitat que la foto de la capçalera els esquitxi, però dins la marxa es farà evident que els federalistes són l’anècdota dins una majoria aclaparadora a favor de la independència.