Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els unionistes de l’ABC

|

- Publicitat -

Nou atac de l’ABC a l’independentisme, en aquest cas al comparar la presentació de l’estudi del suport social de l’independentisme elaborat pel Cercle d’Estudis Sobiranistes amb el sectarisme d’Irlanda del Nord.

A la notícia, els ultres de l’ABC -la ‘información objetiva’, que diu el mateix Torrente- marejen la perdiu i confonen al personal criticant que l’estudi classifiqui a la població catalana entre independentistes, unionistes i indecisos. Així s’encarreguen de desqualificar el Cercle assegurant que utilitzen una terminologia que ‘divideix als catalans per adscripció política’, i que ‘remet a la fractura social d’Irlanda del Nord, on la població protestant era titllada d’unionista i definida per la seva oposició a la població catòlica’.

Publicitat

Com si hi hagués alguna altra manera de classificar aquells que no són independentistes. Se’ls pot dir espanyolistes, se’ls pot dir ocupants, però se’ls digui com se’ls digui no deixaran de ser el que són. A més i, segons la vara de medir de l’ABC, totes les eleccions són dolentes i caldria eliminar-les, perquè ‘divideixen la població per adscripció política’.

L’article continua, i en base a aquesta suposada segregació malèfica, es dediquen a desacreditar l’estudi destacant encara més les diferències entre les categories de catalans que deien denunciar. Recullen el fet que, segons l’estudi, els independentistes tenen més nivell educatiu i ho presenten com si no fos possible, com si l’estudi fos una invenció de la think tank catalanista i les dades del Cercle no s’haguessin extret d’una vintena d’enquestes d’instituts oficials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut