Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Els partits polítics espanyols en crisi: El PSOE ajorna el congrés del partit

ACN Barcelona .- La comissió executiva federal del PSOE es reunirà aquest dimarts per fixar la convocatòria de la propera reunió del Comitè Federal que ha d’analitzar el calendari congressual, aprovat el passat 30 de gener i que marcava que al maig s’hauria de celebrar el conclave del partit. Aquesta reunió del màxim òrgan del partit entre congressos se celebrarà el dissabte, 2 d'abril, a Madrid. I en aquesta trobada, la direcció del PSOE proposarà al Comitè Federal la pertinència d'ajornar el 39è Congrés del partit fins a la formació de govern a Espanya. La proposta de l’executiva ha estat feta pública aquest dilluns a través del PSOE.

Redacció
Redacció 28/03/2016

Evitar la pugna fratricida entre la presidenta andalusa i Pedro Sánchez en campanya electoral

Segons la direcció del PSOE, l’executiva federal ha constatat “l'ampli consens existent en el conjunt del partit al voltant d'aquesta decisió”. És per això que la cúpula del PSOE ha acordat la “conveniència de procedir a aquest ajornament per contribuir a facilitar el procés de formació d'un govern de canvi”, que pretenen “liderar” des del Partit Socialista.

El PP sobreviu malgrat la corrupció

Malgrat que els populars taquen de corrupció per allà on passen, segueixen sent el principal partit a Espanya, les noves eleccions de juny li tornen obrir la porta a governar Espanya amb el suport de Ciudadanos reforçat per l’estratègia del PSOE de fer gran Albert Rivera.

Podemos víctima del seu populisme

Uns formes prepotents, un populisme sense contingut han obert una crisi a dins de la formació, les males relacions entre Pablo Iglesias i Errejón tant sols són un exemple de la feblesa d’un partit crescut a l’entorn de les televisions privades, cal recordar també els enfrontaments a Euskadi, amb Ada Colau a Catalunya i a Galicia i al País Valencià amb les confluències