Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els mòbils augmenten el voyeurisme fotogràfic a les platges

A Internet hi cap de tot. Però aquest tot hauria de tenir un límit. I és que la moda de fotografiar a banyistes i a gent que s’ho passa bé a la platja està creixent cada cop més. A Internet ja es comptabilitzen més de 500 webs que es dediquen a mostrar continguts de gent que no ha estat conscient del moment en que era fotografiada. El perfil del visitant d’aquests portals és d’adolescents però cada cop el col·leccionisme i el negoci proliferen.

Redacció
Redacció 14/06/2007

Ja un no es pot ni banyar tranquil. Ni aquells que aprofiten la romàntica llunya platejant les onades d’una plàcida nit d’estiu, podran gaudir de la nit en pau. L’ús de la càmera dels telèfons mòbils cada cop té fins més perversos.

L’Observatori d’Internet ha presentat aquest dijous un informe sobre el cibersexe a les platges i el voyeurisme digital, en què alerta de l’existència de més de 500 pàgines web i fòrums que publiquen fotos de persones despullades fetes en platges del litoral espanyol mitjançant telèfons mòbils i sense el consentiment del fotografiat. El perfil majoritari del voyeur electrònic és un adolescent o jove que ho fa amb finalitats de col·leccionisme i diversió, sense benefici econòmic, però també hi ha perfils més delictius i professionals que treballen per a empreses relacionades amb el sexe a Internet.

El director de l’Observatori d’Internet, Francesc Canals, explica que el perfil és un jove sense voluntat o coneixement delictiu i que fa les fotos amb el mòbil de forma dissimulada. AUDIO / ACN