Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Els joves del PP faran un tour per pobles de Catalunya i Euskadi per denunciar la falta de la Bandera Espanyola

S’acosta el 12 d’octubre, quina mandra! I encara més si comencem a veure com el PP té un atac d’hispanitat (per dir-ho suaument) per celebrar el dia el Pilar. Però per a la dreta espanyola celebrar un dia nacional és sinònim de buscar confrontació, de provocar. Les joventuts del partit, Nuevas Generaciones, posaran en marxa els pròxims dies la campanya ‘Somos España’ per la que viatjaran a diversos municipis del País Basc, Navarra, Catalunya i Galícia per ‘reivindicar la presència de l’ensenya nacional en tots els edificis públics i donar suport als alcaldes que pateixen amenaces per fer complir la Llei de banderes’. Res, que no ens deixaran tranquils ni un dia que tenen festa.

Redacció
Redacció 02/10/2007

Que ens deixin en pau! Només cal veure el cartell que ha preparat el Partit Popular (PP) ‘Nuestra casa, nuestra gente, nuestra Nación’. Després diuen que no són nacionalistes. Ho són, nacionalistes espanyols. Però si els catalans no es senten espanyols, per què ens ho han d’imposar? ‘Nuestra Nación’ i a més, en negreta. I això no acaba aquí. ‘Acude a celebrar la fiesta de todos’. Són uns pesats, ens volen ficar a un sac per obligació… o pot ser per por? En tot cas, sembla que un dia que podrien celebrar tranquil·lament la seva festa, de la hispanitat, no ens deixaran de provocar.

Davant d’aquesta acció de les joventuts del PP, las Nuevas Generaciones (NNGG), el secretari general del PP, Ángel Acebes, ha donat a conèixer aquest dilluns l’ofensiva mediàtica que la seva formació prepara per ‘animar els ciutadans a celebrar la Festa Nacional el dia 12 d’octubre’.  El president del PPC, Daniel Sirera, ha avançat que donarà suport a la campanya i ‘exigirà al govern de la Generalitat que compleixi i faci complir la llei’ i per tant ‘que la policia actuï quan es cometin delictes, quan es cremin fotos del rei o quan s’amenaci de mort a membres del PP a Catalunya’.

Segons el president de Nuevas Generaciones, Nacho Uriarte, amb aquesta iniciativa el PP pretén que els espanyols, ‘amb independència de la seva ideologia, s’uneixin per commemorar la festa que ens representa a tots i que ens fa sentir orgullosos d’Espanya’. La presidenta del PP al País Basc, María San Gil ha apuntat que la campanya ‘és el contrapunt perfecte al desafiament totalitari que es va viure el passat divendres a Vitòria’ amb la presentació per part d’Ibarretxe ‘d’un projecte ultranacionalista que té com a objectiu dividir els bascs entre nacionalistes i no nacionalistes, separar-nos de la resta dels espanyols, i donar la raó a ETA’.

El secretari general del PP també ha responsabilitzat Zapatero dels incidents a Catalunya i de l’aposta d’Ibarretxe, perquè ‘governa amb independentistes i dóna ales als nacionalistes més radicals’. Segons Acebes, Zapatero ‘no té ni la capacitat ni la voluntat de frenar els nacionalistes perquè depèn d’ells’, i a més ‘va impulsar la ruptura dels consensos bàsics mantinguts des de la transició’ i va ‘proclamar que la nació espanyola és discutida i discutible’.