Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Guàrdia Civil i la Policia espanyola no marxarà de les Terres de l’Ebre tot i l’arribada dels Mossos

|

- Publicitat -

La Junta de Seguretat Local celebrada aquest dimecres s’ha centrat en fer un balanç de les actuacions i de la participació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Tortosa i en l’actual situació de la ciutat pel que fa a seguretat. En aquest sentit, Rangel ha manifestat que, amb l’arribada dels Mossos, la seguretat ‘integral’ a Tortosa ‘estarà ben solucionada’ perquè hi haurà més efectius policials. Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat la implicació dels cossos nacionals a la ciutat de Tortosa i el fet que ‘continuaran prestant serveis’ i ‘tasques que Tortosa necessita’. El delegat del govern espanyol ha destacat sobretot la continuïtat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional al territori ebrenc i la ‘suma d’esforços’ de tots els cossos policials.

Aquesta suma d’esforços fa referència al treball conjunt en la lluita contra el crim organitzat, la prevenció d’accions terroristes o la vigilància fiscal, ha concretat Rangel, així com a les intervencions d’armes i la lluita contra el contraban i el tràfic de drogues a la zona del Delta de l’Ebre, que darrerament s’ha incrementat. Així, amb el desplegament dels Mossos, el delegat ha explicat que ‘s’incrementaran els efectius’ al Delta, i ha afirmat que les casernes de la Guàrdia Civil de Tortosa, Amposta, l’Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita i Gandesa ‘mantenen tota la seva capacitat operativa’, de manera que seguiran dedicant-se el control del tràfic de drogues a la zona deltaica i costanera.

Publicitat

Rangel ha afegit que, a banda de mantenir-se el nombre d’efectius policials a les Terres de l’Ebre i de rebre els Mossos, la caserna de la Policia Nacional de Tortosa rebrà deu agents més el pròxim 1 de novembre. D’aquesta manera, ha manifestat el delegat, la ràtio d’efectius policials per miler d’habitants augmentarà substancialment a les comarques ebrenques. A més, Rangel ha ressaltat les noves instal·lacions de la Policia Nacional a Tortosa, on s’han agilitzat les tramitacions, i l’avenç que ha suposat el nou document nacional d’identitat electrònic.

El delegat del govern espanyol ha donat a conèixer que en els darrers quatre anys hi ha hagut una disminució de les infraccions penals a les Terres de l’Ebre i que durant el 2008 també han baixat, afegint que ‘no és fàcil que segueixi’ aquesta tendència. Tot i que ha reconegut que alguns delictes, com els robatoris en masies, han augmentat, ha destacat que els delictes de violència contra les persones han disminuït, i ha dit que és una conseqüència de la major ‘eficàcia policial’. A més, ha declarat Rangel, hi ha hagut més detencions a la zona, i com a exemple ha citat la desarticulació de bandes organitzades i les detencions a les Terres de l’Ebre d’una persona relacionada amb la pornografia infantil i d’un home albanokosovar reclamat per la Interpol.

Pel que fa a la coordinació de tots els cossos de seguretat, Rangel ha concretat que aquesta també està garantida ‘més enllà del riu Sénia’, de manera que ‘ja hi ha mecanismes establerts’ per al treball conjunt amb agents de la zona de Castelló i la resta del País Valencià.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut