Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Els catalans cada vegada creuen menys en La Vanguardia i El Periódico

El biaix cada vegada més marcat que La Vanguardia i El Periódico han agafat en els últims temps està sortint car al Grupo Godó i al Grupo Zeta. Els dos diaris més importants del Principat no paren de caure en vendes, una tendència generalitzada en els diaris en paper, però que en particular també pot ser atribuïble al posicionament cada vegada més contrari al Procés que els dos han pres. 

Redacció
Redacció 04/05/2016

El descens és més acusat en La Vanguardia

En concret, La Vanguardia va acabar el març d’aquest any amb 121.606 exemplars, un descens del 13,5% respecte a 12 mesos enrere. Pel que fa a El Periódico, el descens és del 5,6% fins els 83.045 exemplars, uns números que per exemple no es repeteixen en el cas del Diari ARA, que des d’abril de l’any passat només ha caigut un 0,07%, és a dir que manté els seus lectors.

Baixades contundents de La Razón i El Mundo

En el terreny espanyol, La Razón (44%) i El Mundo (22%) pateixen caigudes substancials respecte a dotze mesos enrere, per bé que el març de l’any passat el rotatiu de Francisco Marhuenda va registrar uns números molt més alts que de costum. Destaca que tant uns com d’altres, així com també l’ABC, registren menys difusió que La Vanguardia. Al seu torn, El País és el primer diari de l’Estat, amb 213.487 exemplars, però amb un descens del 15% de vendes des del març de 2015. 

Relacionats