Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Els Bombers extingeixen l’incendi a l’hospital de Can Ruti

Els Bombers de la Generalitat ja han donat per extingit completament el foc que ha afectat una habitació de la planta subterrània de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona. No obstant, al voltant de dos quarts de sis de la tarda encara es continuava ventilant la resta de plantes de l’edifici. Al lloc de l’incendi continuen una trentena de dotacions dels Bombers, segons ha afegit el cos. D’altra banda, ja s’han començat a restablir els serveis de gas i electricitat a l’hospital, i a reubicar els malalts a les seves habitacions o a altres habitacions habilitades. L’incendi, que ha començat cap a les dotze del migdia, ha obligat a evacuar un centenar de malalts.

Redacció
Redacció 12/12/2007

Els Bombers de la Generalitat estan acabant d’inspeccionar l’edifici i ventilant, tot i que ja ha disminuït molt la concentració de fum. A més dels efectius d’aquest cos i dels Bombers de Barcelona, també han treballat en aquesta emergència vuit furgonetes i una vintena de patrulles dels Mossos d’Esquadra, els quals han ajudat en l’evacuació i reubicació dels malalts, i en el control d’accessos a l’hospital; els efectius de la Policia Local, Creu Roja i SEM, entre d’altres.

Al llarg de la tarda s’han evacuat amb l’autoescala els pacients de les primeres plantes, a la vegada que s’han fet baixar els que estaven al terrat. El foc, que ha començat cap a les dotze del migdia, ha obligat a traslladar a un hospital de campanya habilitat en una zona del mateix edifici 110 pacients, la majoria ingressats a les plantes tercera i quarta, segons ha concretat el centre hospitalari. D’altra banda, un pacient intervingut de cirurgia cardíaca ha estat traslladat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i tres pacients més de la Unitat de Crítics s’han traslladat a altres centres sanitaris.

A causa del fum, que s’ha estès ràpidament a través dels sistemes de ventilació de l’edifici a les plantes superiors, han estat evacuades la primera, la segona, la tercera i la quarta planta, segons han concretat els Bombers. Tot i això, i amb l’ajuda dels grups electrògens, perquè s’ha hagut de tallar el subministrament elèctric de l’edifici, no ha estat necessària l’evacuació de la UCI.

De les persones traslladades, algunes han sortit de l’hospital pel seu propi peu, d’altres han estat reubicades a altres zones del centre que han estat habilitades, i també hi hagut malalts que han estat desplaçats o bé a un altre centre hospitalari, o bé a l’hospital de campanya que s’ha muntat a l’exterior. D’altra banda, els Bombers han gestionat l’avituallament de begudes, així com la provisió de mantes per a la gent que està a l’exterior.