Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Els blocaires lamenten els pocs continguts independentistes als mitjans tradicionals

Els blocaires catalans reunits en el debat ‘bloc i nació’ celebrat aquest dissabte al vespre, en el marc de la Catosfera, la primera trobada d’elaboradors catalans de blocs que es fa durant aquest cap de setmana a Granollers, han coincidit en destacar la paradoxa sobre la poca presència de continguts sobiranistes als mitjans tradicionals en relació a l’elevada presència d’aquests continguts als mitjans digitals. La segona jornada de la Catosfera celebrada al llarg d’aquest dissabte al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers ha comptat amb un èxit de participació absolut en tots els debats programats, on alguns assistents havien d’estar de peu escoltant els ponents.

Redacció
Redacció 28/01/2008

La Catosfera, al llarg d’aquest dissabte, ha permès que els blocaires catalans es coneguin personalment i deixin de ser per un dia virtuals i durant la jornada han tractat i analitzat, entre d’altres temes, el codi ètic del blocaire, els blocs i l’educació, la literatura, la política i la mateixa nació catalana. L’últim debat de la jornada s’ha centrat en els blocs sobiranistes, i els membres de la taula han reflexionat sobre si aquests són influents i tenen molta o poca participació. La majoria dels blocaires que han participat en aquest debat, sota el títol blocs i nació han remarcat la paradoxa davant el fet que a la xarxa hi hagi molta presència sobiranista però en canvi en els mitjans tradicionals n’hi hagi molt poca. La Catosfera finalitzarà aquest diumenge al migdia després de tres dies de reflexions conjuntes de tots els blocaires catalans.

El debat ‘Bloc i nació’ ha comptat amb la presència del redactor de Poliblocs, Daniel Solano; el director de ‘Estatpropi.cat‘, Alexis Vizcaino; el director de ‘Nació Digital‘, Jordi Font i el representant de la Xarxa de Blocs Sobiranistes, Xavier Mir que ha moderat el debat.

El director de ‘Estatpropi.cat’, Alexis Vizcaino, ha exposat davant la comunitat blocaire catalana el seu projecte digital que ja compta amb més de 16.000 adhesions i permet visualitzar gràficament com s’ha estès el sobiranisme català a la xarxa.

Un dels temes estrella del debat, al marge de la definició del concepte de periodisme, ha estat alhora de tractar la influència actual dels blocs a la xarxa. En aquest sentit, el redactor de Publiblocs, Daniel Solano, ha explicat que actualment la influència dels blocs ‘és important’, sobretot a nivell polític, però ha afegit que ‘encara no és prou important per tenir ressò mediàtic’. Finalment, el director de ‘Nació digital’ ha remarcat la importància d’obrir els blocs a tota la societat i no aïllar-se ‘com si fossin regnes de taifes’.