Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els amics grecs d’ICV i Podemos apugen impostos i baixen les pensions un diumenge al vespre

Ahir diumenge, a la nit, el Parlament grec va aprovar un nou paquet de retallades. Alexis Tsipras, va aconseguir que el seu grup parlamentari, Syriza, votés en bloc a favor sense mostrar fissures i amb el suport dels independents. Durant la vesprada d'ahir es van produir incidents a la capital, Atenes, en senyal de protesta dels ciutadans. Així, un diumenge a la nit, els amics grecs d'ICV i Podemos han dut a terme unes polítiques a l'extrem oposat de què prediquen aquí els de la confluència lila.

Redacció
Redacció 09/05/2016
Les exigències dels creditors europeus s'han acomplert després que ahir al vespre, el Parlament grec aprovés les polèmiques reformes fiscals i del sistema de pensions que signifiquen apujar els impostos directes i indirectes (els més injustos socialment) així com reduir les pensions. Amb aquestes noves retallades a la mà, el pla aprovat suposarà un ajust anual de 5.400 milions.
 
Alleugerir el deute
 
Aquest és l'aval que té Tsipras per negociar amb els ministres d'Economia de l'Eurozona. Sí el pla li surt bé, podran donar el vistiplau a un nou tram del rescat per valor de 2.300 milions. A més, l'Eurogrup, a instàncies d'un dels creditors, l'FMI, també debatrà per primera vegada alleugerir el deute grec.