Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Trivicat, un joc de preguntes en català pel teu mòbil

El català als mòbils és quelcom que poc a poc es va implantant. Costa i moltes companyies són reticents alhora de col•locar els seus menús en català. Així doncs, com explica aquella dita: ‘si vols estar ben servit t’has de fer tu mateix el llit. Doncs això mateix és el que ha fet Josep Mir, un sabadellenc amb ganes de treballar en favor de la seva llengua. Mir ha creat un trivial en català per a qualsevol mòbil i a més, basant-se amb les pàgines 2.0, cada persona que se’l baixi podrà incloure-hi una pregunta.

Redacció
Redacció 29/11/2007

És la novetat tecnològica de la catosfera. Ha sortit fa poc i ja estàcomençant a tenir èxit. Es tracta d’un petit joc pel mòbil anomenat Trivicat, que emulant el clàssic jocde taula Trivial Pursuit, ens proposa preguntes com… Qui fou el gran cabdill almogàver que va vèncer als turcs a Constantinoble? De quin color porten la camisa els Castellers de Vilafranca? Al limit de quines comarques està situat el massís del Montseny? Junt amb altres més ‘universals’. Qui digué que tothom té 15 minuts de glòria? o Com s’anomena el microestat no reconegut per l’ONU situat prop de la costa anglesa enuna plataforma de la Segona Guerra Mundial?

El joc de moment disposa de 200 preguntes, que es preveuen ampliar ambles aportacions dels usuaris, amb un sistema que permet proposar preguntes des de la pàgina web. Això, junt amb la recent notícia d’un joc de Trivial de taula ediciócatalana, creiem que deixa el panorama dels jocs força complet. És important remarcar que el joc creat pel jove Josep Mir pot funcionar a qualsevol mòbil.