Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Tribunal de Comptes destapa irregularitats a Ciudadanos

Redacció| El Tribunal de Comptes (TC) ha fet públic un informe sobre la fiscalització dels partits polítics en els exercicis dels anys 2014 i 2015 i Ciudadanos presenta diverses irregularitats. La formació d'Albert Rivera va registrar durant el darrer any estudiat factures electorals a nom del seu partit, cosa que podria contravenir la Llei de Finançament de Partits. Ho va fer per valor de 14.371 euros,  dels quals no se'n coneix la procedència de 2.037 euros. 

Redacció
Redacció 30/12/2017
També hi ha omissió d'alguns moviments de tresoreria, es dupliquen algunes despeses -pel que fa al control dels saldos i pagaments a creditors- i manca la declaració com a despesa de 166.281 euros.  D'altra banda, en el 2015, no es computen quantitats molt importants de diners cobrades del Parlament de Catalunya, el Ministeri d'Interior,  la Generalitat Valenciana, el Parlament Europeu i capitals de província.
 

L'informe també apunta l'import amb que els grups de C's en ajuntaments i diputacions haurien pagat el personal com possiblement en contra de la llei de bases del règim local.  En aquesta línia, s'haurien detectat nòmines per duplicat, empleats en campanya que no es declaren com a despesa electoral o el pagament a dos becaris sense IRPF i altres cotitzacions socials. Entre els comptes de la formació i les xifres que serien correctes hi ha -segons el TC- uns 9,6 milions d'euros.