Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El suïcidi és la primera causa de mort de les dones de 15 a 44 anys a Barcelona

|

- Publicitat -

Segons les dades de l’informe la mortalitat descendeix i l’esperança de vida a Barcelona creix. L’any 2006 va ser de 78,2 anys pel que fa als homes i 84,8 anys en les dones. Des del 1997 els barcelonins han guanyat 3,2 anys d’esperança de vida, i les barcelonines, 2,5 anys més.

L’hàbit tabàquic és una de les conductes de salut més importants, donada la seva contribució a la mortalitat cardiovascular, per càncer i per malalties respiratòries. A Barcelona, els ex-fumadors (26,6%) ja superen la població fumadora habitual (23,7%). La proporció de dones que es declaren fumadores habituals és menor que la d’homes en tots els districtes de la ciutat; en canvi, hi ha una proporció major de dones que es declaren inactives en el temps lliure respecte els homes.

Publicitat

De les substàncies addictives legals, l’alcohol és la més consumida, i presenta un patró de consum similar a anys anteriors. Respecte a les substàncies il·legals, destaca l’augment de consum tant de cànnabis com de cocaïna; el cànnabis continua essent la substància il·legal amb més penetració social i amb més consum juvenil. Tot i que la cocaïna és la que experimenta un increment més marcat en les primeres visites, els centres d’atenció i seguiment CAS, que gestiona l’ASPB, segueixen tenint l’heroïna com a substància il·legal que més activitat genera. En les urgències, la cocaïna és la substància que més episodis provoca.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut