Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El SEPC demana el vot en blanc a les eleccions a rector de la UPF

|

- Publicitat -

En primer lloc expliquen que els anys del govern Moreso s’han caracteritzat per la implantació forçosa de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), on no s’ha tingut en compte l’opinió dels estudiants; ans el contrari, s’ha boicotejat, constantment, la participació estudiantil, esdevenint, així, un procés totalment antidemocràtic i imposat.

En segon lloc, afirmen que el senyor Josep Joan Moreso, candidat a la reelecció, s’ha erigit com el ferm defensor de la ‘mà dura contra els estudiants crítics amb el procés de Bolonya’. Constantment ha realitzat declaracions difamatòries contra els estudiants que es mobilitzen en defensa de la universitat pública; ha forçat a la resta de rectors catalans, com a president de l’ACUP, a signar comunicats titllant als estudiants de ‘violents, minoritaris i incívics’; i no ha dubtat en fer actuar als Mossos d’Esquadra per anul·lar qualsevol protesta que es dóna a la UPF.

Publicitat

En tercer lloc, diuen que el rectorat de la UPF, sota el mandat del senyor Moreso, ha dut a terme una ‘nefasta’ política lingüística. Les estadístiques demostren que en aquests últims 4 anys l’ús del català a les aules de la UPF ha disminuït moltíssim, i, a més a més, el rector Moreso es nega a demanar l’acreditació del nivell C de Català al professorat, tal i com es va acordar, fa uns mesos, al Consell Interuniversitari de Catalunya.

Per acabar, expliquen que l’equip de govern del senyor Moreso ‘menysprea, constantment, les decisions preses pel claustre universitari’. D’aquesta manera, s’han incrementat, per la via dels fets consumats, els poders del Rector i del Consell de Govern en detriment del màxim òrgan de representació de la comunitat universitària, el Claustre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut