Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El SEPC demana el vot en blanc a les eleccions a rector de la UPF

El proper dijous, 26 de febrer, se celebren les eleccions per escollir el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Davant d’aquesta nova jornada electoral, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) demana al conjunt d’estudiants de la UPF que votin en blanc, com a mostra de rebuig a les polítiques ‘mercantilistes i prepotents’ de l’actual equip de govern, encapçalat per Josep Joan Moreso. Els motius d’aquesta decisió del SEPC són la implantació forçosa del Procés de Bolonya, la duresa de Moreso contra els estudiants crítics, la seva ‘nefasta’ política lingüística i el seu ‘menyspreu’ per les decisions del claustre.

Redacció
Redacció 24/02/2009

En primer lloc expliquen que els anys del govern Moreso s’han caracteritzat per la implantació forçosa de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), on no s’ha tingut en compte l’opinió dels estudiants; ans el contrari, s’ha boicotejat, constantment, la participació estudiantil, esdevenint, així, un procés totalment antidemocràtic i imposat.

En segon lloc, afirmen que el senyor Josep Joan Moreso, candidat a la reelecció, s’ha erigit com el ferm defensor de la ‘mà dura contra els estudiants crítics amb el procés de Bolonya’. Constantment ha realitzat declaracions difamatòries contra els estudiants que es mobilitzen en defensa de la universitat pública; ha forçat a la resta de rectors catalans, com a president de l’ACUP, a signar comunicats titllant als estudiants de ‘violents, minoritaris i incívics’; i no ha dubtat en fer actuar als Mossos d’Esquadra per anul·lar qualsevol protesta que es dóna a la UPF.

En tercer lloc, diuen que el rectorat de la UPF, sota el mandat del senyor Moreso, ha dut a terme una ‘nefasta’ política lingüística. Les estadístiques demostren que en aquests últims 4 anys l’ús del català a les aules de la UPF ha disminuït moltíssim, i, a més a més, el rector Moreso es nega a demanar l’acreditació del nivell C de Català al professorat, tal i com es va acordar, fa uns mesos, al Consell Interuniversitari de Catalunya.

Per acabar, expliquen que l’equip de govern del senyor Moreso ‘menysprea, constantment, les decisions preses pel claustre universitari’. D’aquesta manera, s’han incrementat, per la via dels fets consumats, els poders del Rector i del Consell de Govern en detriment del màxim òrgan de representació de la comunitat universitària, el Claustre.