Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El regidor de la CUP de Mataró dóna el seu sou al partit

Això sí que és militància! El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró, Xavier Safont-Tria, ha anunciat que el seu sou polític de regidor, íntegrament, el destinarà al seu partit. Això significa un total de 33.674,74 euros bruts anuals. El regidor ha afirmat que l’objectiu que pretenen és compartir la responsabilitat política entre tots, perquè si només l’assumeix el polític, es perd l’essència del treball col·lectiu.

Redacció
Redacció 06/07/2007

33.674,74 euros bruts anuals és el sou que El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró, Xavier Safont-Tria, desviarà del seu compte bancari cap al compte de les CUP. Així ho ha anunciat el partit en un comunicat tal i com va acordar l’assemblea de la formació reunida aquest dimarts. D’altra banda, es va decidir també que la CUP compensarà el regidor i els tècnics que li donen suport quan aquests hagin de dedicar hores laborables de la seva feina a tasques polítiques.

Xavier Safont-Tria s’explica

“No volem crear polítics professionals sinó que el que volem fer és compartir la responsabilitat entre tots, perquè si només l’assumeix el polític, es perd l’essència del treball col·lectiu”. Així doncs la CUP tindrà dues fonts d’ingressos: l’aportació de la seva pròpia militància i uns diners que provindran de l’assignació que reben com a Grup Municipal (39,243 euros) i el sou del seu portaveu. Però no tots els regidors poden cedir el seu sou si en depenen per a sobreviure. Per tant Safont-Tria va defensar els càrrecs electes que hagin de deixar la seva feina no cedeixin el seu sou. D’altra banda, va denunciar que els salaris dels electes estan molt per sobre dels sous que perceben la majoria de mataronins.

Dos regidors de Vic ja van fer el mateix

La regidora de Vic Laia Jurado va explicar, en campanya electoral, que els futurs regidors i regidores de la Cup renunciaran a cobrar cap sou de l’Ajuntament i que els diners que l’administració dedica a aquest concepte els dedicarien a donar suport a organitzacions i campanyes en defensa del territori, la cultura i la llengua catalanes. Així mateix, van denunciar els alts sous que cobren els regidors que tenen dedicació plena o parcial a l’ajuntament i van proposar uns sous màxims de 1.500 € nets per dedicació a jornada completa i 750 € per mitja jornada, tot remarcant que qualsevol hipotètic pacte de govern que inclogui la Cup hauria de complir aquesta premissa.