Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El PSC intoxica els mitjans de la Corporació com a via de pressió a Òmnium Cultural

Les pressions del PSC no han aconseguit doblegar la voluntat d’Òmnium Cultural que després d’un dia d’intenses negociacions ha anunciat que manté el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’ com a encapçalament de la manifestació d’aquest dissabte. A partir del migdia d’aquest dimarts, Catalunya Informació i el 3cat24.cat donaven per fet que el president de la Generalitat, José Montilla, havia aconseguit el seu propòsit d’encapçalar la manifestació amb la senyera. Citant ‘fonts properes a la negociació’ els mitjans públics actuaven com a altaveu amplificant la pressió a què el PSC ha sotmès l’entitat.

Redacció
Redacció 07/07/2010

Mentre Montilla i el PSC han reiterat en diverses ocasions que no entrarien a preparar reaccions a la sentència del TC espanyol a l’Estatut fins que es produís, la societat civil liderada per Òmnium Cultural fa més d’un any que treballa en l’organització de la manifestació d’aquest dissabte.

Tot i que en un primer moment Montilla va rebutjar encapçalar la manifestació i va acceptar situar-se darrere del lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’ acompanyat d’una representació institucional i al darrere de la senyera, diumenge va canviar radicalment de parer i des de llavors fins aquest dimarts s’ha pressionat els organitzadors perquè adaptessin la marxa a la voluntat i necessitats polítiques del president.

Veient l’escàs èxit del manifest signat per quinze personalitats a favor de l’opció Montilla i davant la negativa d’Òmnium en la primera reunió de dimarts a modificar la convocatòria que ja havia aglutinat 600 entitats d’un ampli espectre ideològic, el PSC ha optat per utilitzar els mitjans de comunicació públics, intoxicant-los donant per fet que aconseguien imposar les seves tesis com a una altra via de pressió a l’entitat.