Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El PSC, desesperat per ‘rapinyar’ càrrecs a Barcelona

Miquel Iceta ha donat la sensació que implorava a Colau entrar al govern de Barcelona, a una entrevista a Els Matins de TV3. El primer secretari dels socialistes, en lloc de posar condicions com ERC, sembla que té com a prioritat formar part de l’executiu per sobre de qualsevol punt programàtic: “ICV està dins la formació d’Ada Colau. Nosaltres ja hem governat amb Iniciativa, no sé per què no ho podríem fer ara amb Colau”. 

Redacció
Redacció 05/06/2015

Governar a qualsevol preu

Els arguments que ha donat Iceta han continuat per la mateixa línia: “Si fos alcalde no m’agradaria governar en minoria”. Els socialistes estan disposats a qualsevol preu, però encara no hi ha res concretat, segons el seu líder: “Amb Ada Colau les coses van raonablement bé, però encara no hi ha res pactat”.

A Badalona, la mateixa voluntat

Iceta voldria que Esquerra també entrés a l’executiu per poder tenir un govern estable i assegurar les cadires plàcidament durant quatre anys, i ho ha justificat dient que “la discrepància que tenim amb ERC sobre la independència no hauria d’afectar el que volem per a la ciutat de Barcelona”. La mateixa actitud tenen en el cas de Badalona, on sabent que han de votar la investidura de l’alcaldessa de la CUP per desbancar l’Albiol, intenten també treure profit de la situació i ‘tocar cuixa’. Iceta també ha fet pública avui una reunió amb CiU fa pocs dies, en què ha dit que els dos partits van pactar deixar governar amb mínima estabilitat la llista més votada en general.