Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El PSC creu que l’informe jurídic del Parlament està ‘equivocat’ i portarà la IP al Consell de Garanties Estatutàries

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha argumentat aquest migdia el ‘no’ a la Iniciativa Popular (IP) pel referèndum d’independència dels representants socialistes a la Mesa, en contra de l’informe favorable a l’admissió a tràmit elaborat pels serveis jurídics del Parlament. Iceta ha explicat que el PSC ha demanat el seu propi informe entenent que el del Parlament està ‘equivocat’ i recorrerà la IP davant el Consell de Garanties Estatutàries. Els socialistes creuen que la IP no compleix els requisits de la Llei de Consultes perquè la pregunta no s’emmarca dins les competències de la Generalitat de Catalunya i que, per tant, no se celebrarà. Iceta ha instat el president de CiU, Artur Mas, a desacreditar els representants de la federació nacionalista a la Mesa del Parlament.

Redacció
Redacció 08/06/2010

El fet que PSC i PP, que han votat en contra de l’admissió a tràmit de la Iniciativa Popular per convocar un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, recorrin al Consell de Garanties Estatutàries no interromp el procés per a la recollida de signatures iniciat després que la Mesa del Parlament l’hagi admès a tràmit. Les deliberacions del Consell de Garanties Estatutàries s’hauran de dur a terme alhora que el procés pel referèndum segueix el seu curs.

Crítica a CiU
Iceta ha volgut centrar les seves crítiques en Convergència i Unió, perquè creu que ‘defensar l’Estatut és contradictori a demanar referèndum d’independència’, però alhora també ha defensat que ICV votés a favor de l’admissió a tràmit de la IP, quan els ecosocialistes tant van donar suport a l’Estatut.

‘Mas accepta que anirà a les eleccions amb un projecte independentista?’ Ha nascut avui la CiU independentista?’, s’ha preguntat Iceta en veu alta. Però preguntat sobre l’acord de govern que el PSC manté amb ERC, Iceta ha afirmant: ‘Puigcercós ja ha dit que ens vam posar d’acord per un programa de quatre anys. ERC sempre ha estat un partit independentista i cal felicitar-los avui per l’èxit que han aconseguit.’