Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

El president de la Corporació de RTVE reitera el compromís de ‘reflotar’ Radio 4

|

- Publicitat -

Fernández, que ha fet aquestes manifestacions en una compareixença al Congrés dels Diputats, reitera d’aquesta manera el suport que ja va fer evident el passat mes d’abril, quan va visitar els nous estudis situats al districte 22@ de Barcelona i va manifestar la seva intenció de rellançar Ràdio 4, una emissora que ja aleshores va qualificar d’emblemàtica.

En resposta a les preguntes del diputat d’ERC Francesc Canet, el president de la Corporació de RTVE ha assegurat que l’aposta per Ràdio 4 es posa de manifest en la nova programació que l’emissora va inaugurar al setembre, que té una ‘decidida intenció de servei als ciutadans de Catalunya’.

Publicitat

‘L’objectiu –ha dit- és oferir continguts a les persones que busquen respostes a les seves preocupacions en temes importants com medi ambient, canvi climàtic, actualitat política, temes internacionals, locals, municipals, economia, i fer-ho a través d’una programació el menys convencional possible i pròxima a l’oient’.

Segons el president de la Corporació d’RTVE, amb aquesta nova graella ‘Ràdio 4 pretén consolidar una oferta de Ràdio pública no generalista ni comercial’ a través de la qual ‘els professionals de Radio 4 i de RNE a Catalunya asseguren una oferta de qualitat i atenta als interessos de Catalunya’.

Fernández també ha respost les preguntes de la senadora de l’Entesa Maria Josefa Celaya, que ha recordat que tot i el seu pes en la programació generalista, RNE a Catalunya no té consideració o reconeixement de centre de producció i això implica multiplicar la burocràcia, la gestió i les negociacions per atendre les seves necessitats.

El president de la Corporació de RTVE ha negat la major i ha assegurat que els estudis de RNE a Barcelona ja són ‘l’altre gran centre de producció RNE juntament amb la seu central de Madrid’ perquè ‘s’hi produeix i posa en antena un canal complet, Ràdio 4’, i ‘a més de la funció habitual d’un centre territorial, fa tasques que no es donen en la resta d’instal·lacions de RNE a altres CCAA’.

Segons Fernández, el centre ‘està dotat de serveis tècnics i informatius excel·lents’ i ‘contribueix significativament a la producció de RNE i de Radio 5’ amb programes com per exemple ‘No és un dia cualquiera’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut