Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El president d’Aragó fa el discurs de Cap d’Any des del Monestir de Sixena

Redacció| El president d'Aragó, Javier Lambán, ha escollit un escenari polèmic per fer el tradicional discurs de cap d'any, el Monestir de Sixena, segons informa 'El Periódico de Aragón'.  

Redacció
Redacció 31/12/2017
El missatge -que es podrà veure aquest migdia, a la televisió d'Aragó- es farà des d'un indret simbòlic per la batalla judicial i política entre l'Aragó i Catalunya, que va finalitzar fa unes setmanes amb el traslladar les obres d'art que eren al Museu de Lleida dins el marc de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.
 

En una entrevista a Ràdio Huesca, el Secretari d'Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, ha admès aquesta setmana que el trasllat de les obres va ser una operació amb voluntat política de cara a guanyar vots el 21-D. De fet, va reconèixer que es podria haver fet sense tantes presses i “es van forçar les coses de manera innecessària”. 

Actualització Durant el seu discurs, Lamban ha assegurat que “Sixena ha reforçat aquest any la nostra autoestima com a comunitat”, ha titllat d'”il·legal i irrespectuosa” la política catalana i ha denunciat la “passivitat del govern d'Espanya”, tot i que ha estat la liquidació de l'autogovern català via 155 allò que ha acabat fent possible el trasllat de les peces.