Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

El PP perdria les majories absolutes a València i les Balears

|

- Publicitat -

Segons les enquestes publicades aquests dies pels citats mitjans, el PP no aconseguiria la majoria absoluta que ara disposa en les eleccions autonòmiques d’aquest diumenge, 27 de maig.

Publicitat

El Levante assegura que el PP només sumaria 48 dels 99 escons de la cambra, de manera que quedaria dos escons lluny de la majoria absoluta. La suma de les previsions d’escons del PSPV i Compromís pel País Valencià (40+11) sí que permetrien un canvi a la presidència de la Generalitat Valenciana. A les Illes el PP se situaria també a dos vots de la majoria absoluta, i perdria vots a Eivissa i a Mallorca.

La política dels “pilotassos” urbanístics i de destrucció sistemàtica del medi natural passaria, doncs, factura als populars. Les alternatives són clares: a València pren força un pacte entre el Partit Socialista i Compromís pel País Valencià, mentre que a les Illes Matas perdria la majoria -malgrat “l’impuls” que hauria suposat la inclusió a les seves llistes de Maria de la Pau Janer- i seria Unió Mallorquina qui seria decisiva en l’elecció del proper president balear.

Que Ernie Ecclestone comenci a acomiadar-se de negociar la Fórmula 1 a València amb Francisco Camps…

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió