Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Parlament català aprova el seu pressupost per al 2008

El Ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres el pressupost del Parlament per a l’any 2008, que puja a més de 72 milions d’euros, fet que representa un increment del 8,3% respecte el 2007. La principal causa d’aquest increment són les noves inversions en infraestructures i tecnologies de la informació. També es manté la línia de contenció en la despesa corrent, que puja un 2,3%. Els comptes han estat aprovats amb el suport de tots els grups menys el mixt, que s’hi ha abstingut.

Redacció
Redacció 03/10/2007

Un cop aprovat, el president del Parlament, Ernest Benach, l’haurà d’enviar al conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, perquè l’incorpori al projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2008, actualment en fase d’elaboració. La cambra ha d’aprovar aquestes comptes abans d’acabar l’any perquè puguin entrar en vigor l’1 de gener del 2008.

El diputat relator, David Pérez, ha explicat que el pressupost té un creixement moderat i que el capítol que més creix és el d’inversions, un 49,6%, ja que al 2007 va tenir un decrement de gairebé el 50%. Les inversions es destinaran principalment a l’ampliació i modernització de la sala de premsa, a les obres de finalització i posada en marxa del nou bar restaurant, la rehabilitació de diversos espais del Palau del Parlament i de les façanes laterals, la climatització d’alguns espais i a instal·lacions elèctriques.

Les inversions en matèria de tecnologies de la informació se centraran en una renovació del web, la consolidació de la intranet i l’increment de producció del Canal Parlament.

El capítol I inclou les remuneracions dels diputats i funcionaris i té una partida de 26,5 milions d’euros. S’estableix un increment salarial del 2%.