Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

S’aprova la llei del 112, que integrarà totes les trucades d’emergència

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la llei del servei públic d’atenció de trucades d’emergència i de la creació d’atenció i gestió de trucades d’emergència 112 del Principat. Amb la nova norma, el telèfon 112 centralitzarà totes les trucades d’emergències de Catalunya, independentment que els òrgans competents per resoldre-les siguin diferents, i oferirà un servei gratuït. En uns mesos, el 112 serà l’únic telèfon d’emergències a tot Europa, de manera que es pretén que la ciutadania hagi de memoritzar un sol número per trucar en cas de necessitat. Amb aquesta finalitat, s’hi integraran progressivament els números d’emergències dels cossos de policia, bombers i urgències mèdiques.

Redacció 19/07/2007

Després d’aprovar-se la llei, el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura -responsable del servei del 112-, ha remarcat que la ciutadania tindrà a partir d’ara “un sol número” al qual adreçar-se en cas d’emergència, i ha valorat molt positivament que la llei s’aprovi per unanimitat.

Quan s’ha acabat aquest debat i el de la llei de l’Institut de Seguretat de Catalunya, que també s’ha aprovat aquest matí, el conseller ha considerat que “avui la seguretat pública de Catalunya fa un pas endavant” amb aquestes dues noves normatives.

Durant el debat parlamentari del 112, tots els grups han destacat que facilitarà i millorarà el servei d’emergències a la ciutadania, i també l’alt grau de “consens” amb què s’ha elaborat la llei.