Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Papa proposarà el candidat catalanista per substituir Sistach

En la línia del que vol el Papa Francesc, i en consonància amb el propi Lluís Martínez Sistach que ha agafat el comandament del seu relleu, la tria ja estaria feta: l’actual bisbe de la Seu d’Urgell, copríncep d’Andorra i Arquebisve d’Urgell, Joan-Enric Vives serà el nou arquebisbe de Barcelona.

Redacció
Redacció 27/04/2015

Un cop a l’Espanya cavernària

El relleu de l’arquebisbe Sistach arriba tres anys tard, a causa de les ingerències provinents de la Meseta i del ministre Fernández Díaz. El ministre d’Interior espanyol va pressionar repetidament la Santa Seu per col·locar el cardenal Cañizares, més afí a l’Espanya rància, com a substitut de l’actual arquebisbe de Barcelona. L’estratègia no va resultar i Cañizares va acabar a València.

El Papa vol algú en consonància amb un possible Estat català

Ni el Vaticà ni tampoc l’arquebisbat de Barcelona han vist mai bé que el relleu de Sistach fos algú de fora de Catalunya, que no parlés català, i que tampoc sintonitzés amb les tesis catalanistes. Joan-Enric Vives, seria l’únic candidat plausible en aquest sentit –malgrat que porta l’etiqueta de moderat-, i es creu que podria resultar profitós comptar amb algú que ja ha demostrat les seves habilitats diplomàtiques com a copríncep andorrà. Vives s’ha mostrat reiteradament a favor del dret a decidir català, la qual cosa enerva Espanya.