Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Valoració positiva al finalitzar el Mobile World Congress tot i la crisi

El Mobile World Congress, que ha finalitzat aquest dijous, ha aconseguit reunir a la ciutat de Barcelona 47.000 visitants de 189 països, segons ha comunicat l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, GSMA. En total, han vingut a la capital catalana 2.800 executius de les principals companyies de programari, Internet i operadors de telefonia mòbil. El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha explicat que la present edició ha resultat ‘un èxit de participació’, i es demostra que el sector de la telefonia ‘manté el seu dinamisme malgrat la crisi de l’economia’.

Redacció
Redacció 20/02/2009

La crisi s’ha traduït en menys aglomeracions en les entrades de l’espai firal de Montjuïc, poc temps de cua a l’hora d’agafar un taxi, absència de regals i obsequis per part dels expositors, en només aigua i cafè per als visitants enlloc dels sandvitxos que s’oferien en altres edicions. A banda d’això, tots els grans fabricants i operadors han participat en aquest esdeveniment, el més important d’un sector, el de la telefonia mòbil, que continua creixent malgrat la desacceleració econòmica global.

Els ‘smartphones’, o telèfons intel·ligents han estat enguany la gran aposta de les companyies. Els expositors plens de curiosos han estat la constatació de que aquest esdeveniment és un espectacle tecnològic de primer nivell. Però més enllà d’això, la present edició del Mobile World Congress ha servit perquè els experts del sector reivindiquin que la recuperació de l’economia vindrà de la mà del desenvolupament de les noves tecnologies.

El mateix director general de Telefónica, César Alierta, ha demanat a l’Administració ‘més fons per promoure la societat de la informació’, mentre que Carl-Henric Svanberg, president d’Ericsson, ha demanat als governs europeus que no només construeixin autopistes i aeroports, sino que lluitin per les infraestructures de banda ampla, o el que és el mateix, ‘les autopistes de la informació’.

En la present edició del Mobile World Congress es confirma que l’èxit de les xarxes socials com el Facebook no ha acabat als ordinadors, sinó que també té voluntat de donar el salt als telèfons mòbils. De la mateixa manera, alguns fabricants de computadors, com ara bé Acer, han mostrat les seves cartes i alguns dels models de mòbils que han presentat ja es trobaran aviat al mercat.

Aviat tindrem la possibilitat de poder fer trucades o enviar missatges curts de text gratis a canvi de rebre publicitat. Telefònica ha presentat en el decurs del congrés aquest servei, no exempt de polèmica, tot i que l’operador ja s’ha afanyat a dir que es tracta d’un tipus de màrqueting ‘no intrusiu’. En un any també hi ha haurà al mercat el carregador universal per a tots els models de mòbil, segons han acordat els principals fabricants del sector.

Però del que més s’ha parlat l’últim dia del congrés ha estat del presumpte robatori d’un mòbil a un directiu d’una companyia australiana amb una versió beta del nou sistema operatiu Windows Mobile 6.5. El gegant del software ha desmentit, però, aquest fet, explicant que tot correspon a ‘un malentès’.