Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

El “gran resultat” del PP a Catalunya

A l’hora dels discursos, els Populars es creixien diumenge i defensaven, impassius, que havien obtingut uns boníssims resultats municipals tot i l’amenaça de Ciutadans, amb qui comparteixen votants. Només Piqué […]

Redacció 30/05/2007

A l’hora dels discursos, els Populars es creixien diumenge i defensaven, impassius, que havien obtingut uns boníssims resultats municipals tot i l’amenaça de Ciutadans, amb qui comparteixen votants.

Només Piqué reconeixia que havien perdut força a la Catalunya interior. Aquest pèrdua de força és veritablement rellevant, i només a Lleida hi ha 15 municipis on els Populars no han tret ni un vot. 0 vots a 15 quinze municipis ens porten a confirmar que, en aquests indrets, les llistes populars estaven compostes per gent de fora, possiblement d’altres comunitats autònomes, de manera que no podien votar-se i així aconseguir, com a mínim, el vot de la vergonya.

Per altra banda, els Populars van perdre diumenge l’alcaldia de Sant Andreu de Llavaneres, i a Barcelona només dominaran l’alcaldia de Pontons (Alt Penedès). L’alcalde de Pontons, Luis Fernando Caldentey, és un històric popular. Potser el recordareu per aquelles declaracions en què afirmava que els homosexuals eren “tarats” i “deficients”. Els populars es queden, doncs, amb un sol representant, però de nivell, això sí.