Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El govern valencià considera que ‘no calen auriculars per defensar la llengua pròpia ni per mantenir-la’

La portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, qualifica d”insensatesa’ l’aprovació de l’ús de les llengües cooficials al Senat. En la seva opinió, Zapatero, ha convertit la llengua ‘en un element de confrontament i conflicte’ quan ‘tots l’entenem com un element de cohesió’. Sánchez de León condidera que ‘no calen auriculars per defensar la llengua pròpia ni per mantenir-la’ i qualifica la mesura d”improcedent i insensata des del punt de vista econòmic i polític’ perquè ‘l’únic que la societat reclama són solucions als problemes reals i econòmics’. Sánchez de León ha fet aquestes declaracions a preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al ple del govern valencià.

Redacció
Redacció 22/01/2011

La Generalitat Valenciana s’afegeix a la línia oficial del Partit Popular i critica les despeses econòmiques que genera la nova mesura per la qual els senadors poden emprar les llengües pròpies en les seves intervencions. En aquest sentit, la portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, no ha dubtat aquest divendres en qualificar de ‘nova mostra d’insensatesa del govern de Zapatero’ la mesura i ha criticat que es faci de la llengua ‘un element de confrontació i conflicte’ quan, ha dit, ‘tots l’entenem com un element de cohesió’.

En la seva opinió, ‘l’únic sensat i l’únic que la societat demana són solucions als problemes reals i econòmics que s’estan vivint i no generar un conflicte al voltant de la llengua’. En una mateixa línia argumental, Sánchez de León considera que ‘no calen auriculars per defensar la llengua pròpia ni per mantenir-les’ i ha reiterat que és una mesura ‘insensata des del punt de vista econòmic i polític’.

La Generalitat Valenciana es vanta de ser ‘pionera’ en austeritat
La racionalització de despeses dels governs territorials plantejada des del Partit Popular també ha centrat bona part de l’atenció dels mitjans durant la roda de premsa de Paula Sánchez de León.

La portaveu del govern valencià ha posat el País Valencià com exemple en polítiques d’austeritat i ha avançat que independentment del que s’aprovi a la convenció dels populars d’aquest cap de setmana a Sevilla, l’executiu de Camps ‘ja es troba en la senda d’aplicar mesures d’austeritat’.

La consellera ha explicat que el seu govern ‘ha començat una revisió del sector públic i està legitimat per dir que assumirem amb normalitat, perquè hem estat pioners, qualsevol mesura de racionalització i ajustament’.

Sánchez de León també ha assegurat que si el president Francisco Camps torna a guanyar les eleccions ‘aplicarà mesures d’austeritat i racionalització i retallada i farà un govern més ajustat a la realitat econòmica’. La portaveu també ha advertit que les polítiques d’austeritat ‘no passen només per una retallada d’alts càrrecs’.