Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern espanyol torna a perseguir les candidatures de l’esquerra independentista basca

|

- Publicitat -

L’advocat de l’Estat ha decidit impugnar les llistes de D3M a través d’un recurs contenciós-electoral, mentre que en el cas d’Askatasuna ho ha fet a través d’un incident d’execució de la sentència que va il·legalitzar Batasuna, ANB i PCTB. El cas d’Askatasuna serà ‘més complicat’, ha assegurat Bardají. Com ha mesura cautelar mentre es resol, l’advocat de l’Estat ha demanat una resolució abans de les dotze de la nit el dissabte per impedir que accedeixin al cens.

L’escrit d’impugnació que la fiscalia general de l’Estat se sosté en l’argument que tant D3M com el partit polític Askatasuna neixen com a ‘fruit de l’impuls i planificació de l’entorn ETA-Batasuna per a estar present en aquestes eleccions’. Amb aquesta finalitat, es va dissenyar D3M, segons la fiscalia, una ‘candidatura contaminada’ en format d’agrupació d’electors.

Publicitat

Una segona candidatura, Askatasuna, que ha ‘intentat desvincular-se ‘ de l’entorn d’ETA mitjançant la configuració de llistes amb persones sense trajectòria política relacionada amb formacions il·legalitzades.

L’element essencial pel qual el Ministeri Públic sol·licita la impugnació de D3M és ‘l’acusada presència en la gairebé totalitat de les llistes electorals de membres vinculats a partits polítics ja il·legalitzats’.En concret, dels 84 candidats que integren les llistes de D3M, 82 d’ells han tingut vincles ‘estrets i recents amb formacions il·legalitzades’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut