Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

El Govern espanyol i Ciudadanos treuen suc de la intoxicació de ‘La Vanguardia’

Malgrat que Josep Rull i Marta Rovira han fet declaracions que desmenteixen la informació del diari del Grup Godó sobre la suposada discussió al consell de Govern el passat dimarts a causa de la proposta de declaració d’independència de JXSí i la CUP, això no ha impedit que la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría i el president de Ciudadanos, Albert Rivera, hagin aprofitat la informació del diari per carregar contra Junts Pel Sí i la proposta que aquests van pactar amb la CUP. 

Redacció
Redacció 30/10/2015

Soraya i el vertigen dels governants

La  vicepresidenta espanyola ha afirmat en relació a la informació de 'La Vanguardia', que com que el Govern “planteja un incompliment de la llei”, és indubtable que a “qualsevol governant que es preui li ha de suposar un vertigen considerable” perquè “és faltar al jurament d'allò que va prometre complir quan va assumir el càrrec”. Segons la vicepresidenta el que es promou a Catalunya “és gravíssim” i per tant entén “perfectament” que “si hi ha algú que creui que la llei i la democràcia està per sobre altres coses tingui escrúpols”.

Rivera espera que després de la suposada discussió sectors del catalanisme facin passes enrere

Per la seva banda, Albert  Rivera durant la roda de premsa a La Moncloa després d’entrevistar-se amb el president espanyol Mariano Rajoy , ha aprofitat la informació del rotatiu del Grup Godó per celebrat el fet que consellers de Govern que no estiguin d’acord amb la proposta de declaració de Junts Pel Sí i la CUP i ha dit que espera que alguns sectors catalanistes facin passes enrere i abandonin la via independentista. Fins i tot ha insinuat que això podria obrir la porta a un govern a Catalunya liderat per Ciudadanos.

Rull recorda que les reunions de l’Executiu són secretes

El coordinador general de CDC, Josep Rull, durant la roda de premsa conjunta amb ERC per presentar l’acord de cara a les eleccions generals, no ha volgut comentar “filtracions” sobre les reunions del Consell Executiu, i ha recordat que les seves deliberacions són “secretes”. Ara bé, sí que ha remarcat que dos dies abans que es reunís el Govern, el comitè de direcció de CDC va celebrar una reunió extraordinària i es va avalar per unanimitat el document pactat entre Junts pel Sí i la CUP que després es va fer públic dimarts.

Rull ha aclarit que el comitè de direcció del partit es va reunir diumenge a la nit i va avalar per unanimitat la declaració d’inici del procés pactada amb la CUP. En aquella reunió hi havia els consellers Francesc Homs, Irene Rigau (crítica segons 'La Vanguardia'), Meritxell Borràs i Neus Munté, a més d’Artur Mas. Al seu torn, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afegit que tampoc s’ha expressat cap discrepància sobre l’estratègia durant les reunions de grup de JxSí, on participen Neus Munté i Germà Gordó (crític segons 'La Vanguardia') i ha assegurat que es va comentar la proposta de resolució i no hi ha va haver cap debat ni cap qüestionament.

Rull ha opinat que la declaració d’inici del procés no és gaire diferent al programa electoral de Junts pel Sí, i ha recordat que des de CDC sempre han criticat el TC, l’han considerat “deslegitimat” i han carregat especialment contra el seu president per ser militant del PP.
 

Relacionats