Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Govern confia que les caixes catalanes arribaran al 8% de solvència i no s’hauran de convertir en bancs

Un cop el govern espanyol ha confirmat la seva voluntat de bancaritzar i espanyolitzar les caixes que no arribin al 8% de solvència al setembre, el Govern s’ha pronunciat aquest dimarts sobre aquesta qüestió limitant-se a confiar en què les caixes catalanes superaran aquesta exigència. El portaveu de l’executiu català, Francesc Homs, s’ha mostrat convençut que les caixes catalanes ‘a curt termini poden superar el llistó’ del 8% de solvència i, per tant, no tem que s’hagin de convertir en bancs. Després del rebuig manifestat ahir pels partits catalans -entre ells CiU- aquest dimarts tant el Govern com el portaveu de la federació nacionalista a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, han rebaixat la tensió. Sumant-se a les valoracions que ha fet aquest matí Duran, Homs ha argumentat que el sector financer veu amb bons ulls la reforma i que, per tant, té la sensació que el pla del govern espanyol ‘no té perquè ser dolent’ per a les caixes catalanes.

Redacció
Redacció 25/01/2011

D’altra banda, Homs ha assegurat que ‘els catalans que tenen estalvis a les caixes catalanes poden dormir tranquils’. Tot i reconèixer la ‘situació delicada’ de les caixes ha destacat que la solidesa està garantida.

Canvi d’opinió en 24 hores
Aquest dilluns a la tarda el mateix Duran i Lleida es mostrava bel·ligerant amb el pla financer del govern espanyol i afirmava amb rotunditat que CiU ‘s’oposarà per tots els mitjans que tingui al seu abast’ a la proposta del governador del Banc d’Espanya. ‘És inacceptable que pocs mesos després d’haver-se legislat en matèria de caixes, i fer-se d’acord amb el sector, es pretengui aquest futur per les caixes en el nostre país’, lamentava Duran, que ahir subratllava la injustícia de posar ‘al mateix sac’ les caixes que han estat ben gestionades amb les que no ho han estat.