Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El FC Barcelona i la Fundació Vicenç Ferrer fomenten l’educació infantil a l’Índia

La Fundació FC Barcelona i la Fundació Vicenç Ferrer han signat aquest dimecres un acord de col·laboració per construir un centre d’atenció integral a la infància mitjançant l’esport a la localitat índia d’Anantapur. L’acord s’emmarca dins el programa de la Xarxa Internacional de Centres Solidaris (XICS), que té com a objectiu promoure l’accés a l’educació, la salut i l’esport entre els nens en situació de vulnerabilitat. Aquest centre se sumarà als que la Fundació FC Barcelona ja ha posat en marxa a països com Senegal, Marroc, Brasil i Camerun, on, a través de l’esport, es dona suport en termes d’educació, nutrició i assistència psicosocial i sanitària als nens més vulnerables.

Redacció
Redacció 13/09/2007

La Fundació Vicenç Ferrer és una ONGD (Organització No Governamental de Desenvolupament) compromesa en el procés de transformació d’una de les zones més desafavorides de l’Índia. Aquesta entitat ja va iniciar el 1978 a la regió d’Anantapur un programa educatiu per conscienciar les famílies de la importància de l’escolarització dels seus fills.

El projecte on col·labora la Fundació FC Barcelona, que té una voluntat d’intervenció integral, pretén fomentar l’accés a l’educació a través de classes extraescolars i promoure l’esport i valors com la tolerància, la igualtat, l’amistat amb l’objectiu d’aconseguir un augment del rendiment acadèmic i una major cohesió social. Al mateix temps s’intentarà donar resposta a les necessitats immediates d’aquests nens i de les seves famílies en matèria de salut, nutrició i lleure.