Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

El diputat dels Verds portarà el Congrés davant del TC per no tramitar preguntes sobre el rei

|

- Publicitat -

Fa un parell de setmanes, Garrido va presentar un escrit que acusava la família reial de “menysprear la sanitat pública espanyola” i publicitar “sense cap pudor” la sanitat privada perquè “confien la seva salut” a centres com la Clínica Ruber, l’elegida pels Prínceps d’Astúries per al naixement de les seves dues filles.

Publicitat

En opinió seva, l’actitud de la família reial “és de dubtosa eticitat” i suposa “un dany moral i públic per a un dels millors sistemes sanitaris del món, com és l’espanyol”. Per això, emplaçava l’executiu a explicar si hi ha “algun contracte o conveni” entre la Clínica Ruber i la casa del rei i a pronunciar-se sobre la decisió dels membres de la família reial d’anar a la sanitat privada.

La mesa de la cambra ha rebutjat l’admissió a tràmit d’aquesta qüestió al·legant que, d’acord amb el que es disposa a la Constitució, “la persona del rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat”.

I després d’aquesta negativa, Garrido ha dirigit un escrit a la taula perquè reconsideri la seva decisió, atès que “només pretén” l’exercici del “control parlamentari de l’activitat d’institucions de l’Estat”. “Control parlamentari i responsabilitat legal no són expressions sinònimes i, per tant, la inviolabilitat i la irresponsabilitat que determina la Constitució envers el rei no afecta el control parlamentari dels seus actes”, agrega.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió