Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El debat independentista creix a les Canàries

Recordeu la redacció d’una constitució de la República Federal Canària? Doncs ara el debat independentista ha arribat al carrer, que és el millor que pot passar. Així ho ha aconseguit el partit independentista canari encapçalat per Antonio Cubillo. el president autonòmic canari, Paulino Rivero, de Coalició Canària, ha estat el primer a advertir del ressorgiment d’un moviment independentista que semblava acabat fa dècades

Redacció
Redacció 08/10/2007

directe!cat us va relatar que a les Canàries un nou moviment independentista canari creix amb força. El seu tret de sortida fou el projecte d’una constitució de la República Federal Canària que va espantar als més reaccionaris espanyols, bé, de fet i als que no ho són tan també.

Antonio Cubillo, capitaneja el moviment independentista canari. Amb les seves accions no només guanya adeptes (i enemics) sinó que ha provocat el debat entre els mitjans de comunicació locals. També demana la substitució de l’euro pel ‘Áfrico’ i l’ensenyament del Berber en les escoles.

Gràcies a tot això, el president autonòmic canari, Paulino Rivero, de Coalició Canària (CC), ha estat el primer a advertir del ressorgiment d’un moviment independentista que semblava acabat fa dècades. A Canàries s’ha creat un caldo de cultiu propici, explica Rivero, perquè l’independentisme cali amb força.