Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El CTTI en el punt de mira: Montoro sol·licita una auditoria per la via del 155

Redacció | El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) torna a estar en el punt de mira de l'Estat. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per la via del 155, ha sol·licitat una auditoria externa sobre els sistemes d'informació de la Generalitat per comprovar si es van extralimitar en les seves funcions, en un altre intent, a la desesperada, per desacreditar les institucions catalanes.

Redacció
Redacció 12/12/2017
Montoro ho ha sol·licitat davant “els dubtes suscitats” mitjançant una auditoria forense per determinar si corresponen a l'exercici de les “competències pròpies de la Comunitat Autònoma”.
 
El col·lectiu ServidorsCat, format per treballadors de la Generalitat que denuncien els “danys” del 155 a l'administració, ha publicat el document on s'especifica que es farà un “anàlisis extern de tots els sistemes d'informació, en especial atenció al CTTI”. El ministre d'Hisenda dona 20 dies al centre perquè prepari el contracte per l'empresa auditora.
 
No és el primer cop que es posa al centre d'investigació el CTTI. A finals d'Octubre, la Guardia Civil va escorcollar el centre en el marc de la investigació de l'1-O. Tanmateix, la jutgessa Carmen Lamela va acusar el Govern d'utilitzar aquest organisme amb “interessos secessionistes”.
Montoro va assumir les competències de responsable de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, inclosa dins del departament de Presidència de la Generalitat, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.