Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

El creador de les aventures de Tintín fa cent anys

Tintín és un personatge de còmic que ja s’ha convertit en un clàssic. El seu autor, Hergé, avui fa cent anys que va néixer. Les seves vinyetes carregades d’humor, història i actualitat, barrejant situacions reals amb d’altres més fictícies, fan de “Les aventures de Tintín” un resum sensacional del segle XX quasi a nivell mundial.

Redacció 22/05/2007

L’escriptor i dibuixant belga és l’autor d’un dels còmics més famosos del món: “Les aventures d’en Tintín”. Georges Remi, més conegut com a Hergé, avui fa cent anys que va néixer. A tot el món i especialment al francòfon s’està de celebració.

Qui més ni menys ha llegit alguna vegada algun episodi d’en Tintín. L’intrèpid reporter i periodista va viatjar per tot el món acompanyat del seu inseparable millor amic, el gos Milú. Els dos personatges ens van capficar en unes històries que a vegades superaven la ficció. L’ingeni d’Hergé fou capaç de preveure que l’home arribaria a la lluna “Objectiu la lluna”. Va copsar els moviments socials i internacionals de la seva època. Començant pel “Tintín i els soviets”, on els dolents eren els russos comunistes, passant per la decadència colonial d’Europa “Tintín al Congo”, entre d’altres. També va saber plasmar sobre el dibuix la societat en la qual vivia Hergé.

Els personatges que acompanyaren Tintín ja formen part dels clàssics i de la memòria de molts de nosaltres. Tots recordem amb simpatia el rondinaire capità Haddock, el professor Tornasol, els germans Dupond i Dupont, uns policies poc convencionals, i la diva Castafiore.

L’escriptor va morir l’any 1983 a causa d’una anèmia crònica.