Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

El creador de les aventures de Tintín fa cent anys

|

- Publicitat -

L’escriptor i dibuixant belga és l’autor d’un dels còmics més famosos del món: “Les aventures d’en Tintín”. Georges Remi, més conegut com a Hergé, avui fa cent anys que va néixer. A tot el món i especialment al francòfon s’està de celebració.

Publicitat

Qui més ni menys ha llegit alguna vegada algun episodi d’en Tintín. L’intrèpid reporter i periodista va viatjar per tot el món acompanyat del seu inseparable millor amic, el gos Milú. Els dos personatges ens van capficar en unes històries que a vegades superaven la ficció. L’ingeni d’Hergé fou capaç de preveure que l’home arribaria a la lluna “Objectiu la lluna”. Va copsar els moviments socials i internacionals de la seva època. Començant pel “Tintín i els soviets”, on els dolents eren els russos comunistes, passant per la decadència colonial d’Europa “Tintín al Congo”, entre d’altres. També va saber plasmar sobre el dibuix la societat en la qual vivia Hergé.

Els personatges que acompanyaren Tintín ja formen part dels clàssics i de la memòria de molts de nosaltres. Tots recordem amb simpatia el rondinaire capità Haddock, el professor Tornasol, els germans Dupond i Dupont, uns policies poc convencionals, i la diva Castafiore.

L’escriptor va morir l’any 1983 a causa d’una anèmia crònica.

Publicitat

Més notícies

Opinió