Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El conveni pel qual Àngel Colom va rebre 72.000 euros del Palau va ser redactat 4 anys després de la donació

El Palau de la Música va elaborar el conveni amb la Fundació Espais d’Àngel Colom quatre anys després de la donació de 72.000 euros que va rebre l’actual responsable d’Immigració de CDC. Ho ha explicat l’exsecretari de la Fundació Orfeó Català, Raimon Bergós, durant la compareixença a la comissió d’investigació del Parlament. Bergós ha assegurat que el conveni establia una donació 150.000 euros i no de 72.000, com diu Colom, però també ha posat en dubte que la signatura d’Àngel Colom en el conveni del Palau fos autèntica. En aquest mateix sentit, també ha explicat que només existeix un únic rebut on l’exlíder del Partit per la Independència assegura haver cobrat 72.000 euros. Colom haurà d’aclarir aquest dimarts al Parlament els detalls d’aquestes donacions.

Redacció
Redacció 28/06/2010

Bergós ha explicat que el conveni establia una donació per finançar un programa de la Fundació Espais per fer pedagogia de la cultura catalana sobre la població nouvinguda. L’ex secretari ha explicat que per fer aquest conveni només es va comprovar que la Fundació Espais d’Àngel Colom estigués constituïda. Tot i així, ha admès que no es va comprovar si els diners havien anat a parar efectivament al programa sobre la població nouvinguda. ‘ No ens pertocava a nosaltres fer aquesta comprovació’, ha afegit.

Un rebut de 75.000 euros, un conveni de 150.000

Raimon Bergós ha explicat que el conveni es va fer entre l’abril i el maig del 2004, quatre anys després que el llibre del Palau registrés una sortida de 75.000 euros. En aquest sentit, ha explicat que existeix un rebut firmat pel mateix Àngel Colom on confirma que va rebre aquesta quantitat. En canvi també ha assegurat que el conveni establia una donació de 150.000 euros. Tot i així, ha posat en qüestió que firma de Colom per validar aquest conveni fos autèntica.