Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El cas Millet també esquitxa la Guàrdia Urbana de Barcelona

Les irregularitats del Cas Millet que aquests dies investiguen els Mossos d’Esquadra continuen destapant escàndols. Aquest dijous s’ha sabut que la Guàrdia Urbana de Barcelona hauria rebut fins a 140.000 euros en concepte de ‘propines’, segons les anotacions de les operacions comptables de Jordi Montull, l’exdirector d’administració del Palau de la Música. Segons les anotacions de Montull, els suborns a la Guàrdia Urbana eren perquè s’ignorés el xivarri a la sortida dels concerts i no sancionessin els camions de ciment que, durant les obres del Palau, embussaven el carrer. ‘Els millors diners invertits’, assegurava l’exadministrador del Palau a les seves anotacions. De confirmar-se aquestes dades estariem parlant de suborn reiterat al cos policial de l’Ajuntament de Barcelona. Des del consistori de Jordi Hereu asseguren que desconeixien els fets i anuncien que obriran un procés d’investigació per aclarir-ho.

Redacció
Redacció 20/05/2010

Tal com informa El Periódico, als manuscrits de Montull amb les anotacions de la gestor econòmica hi consten 280 donacions a la guàrdia urbana de 500 euros per evitar multes i aconseguir la seva complicitat davant diverses vulneracions de la Llei, com les causades per les formigoneres o l’excés de soroll en acabats els concerts.

A més Montull enumera suborns a 50 veïns que s’haurien queixat per les molèsties de les obres, de 1.000 euros a cadascú, així com les retribucions en negre als vigilants de les obres. Aquesta és la justificació per escrit que fa Montull dels suborns a les seves notes: ‘Els mesos de juny a octubre de l’any 2003, recordo que estaven omplint fonaments del que seria la segona ampliació del Palau. Setmanalment havíem de preveure propines i gratificacions, perquè les formigoneres ocupaven el carrer, abans Sant Francesc de Paula, i col·lapsaven tot el trànsit». Montull escriu en passat: és, doncs, una explicació de la seva actuació’.

En total, Montull assegura que va pagar a la Guàrdia Urbana, els vigilants de zona i els encarregats de la neteja dels carrers -que també són funcionaris municipals- prop de 200.000 euros.